Ravitsemuspassi
 
 
 

2.8 Välipalat ja kokoustarjoilut

Terveelliset välipalat täydentävät pääaterioita ja auttavat hallitsemaan syömistä. Säännöllinen ruokailu 35 tunnin välein auttaa säilyttämään verensokerin tasaisena koko päivän. Lautasmalli toimii apuna välipalojen ja kokoustarjoiluiden koostamisessa. Myös jälkiruokien valmistamiseen sopivat terveelliset periaatteet.



Välipaloja ja kokoustarjoiluja koskevat samat suositukset kuin pääaterioitakin. Välipalaruokien perustan muodostavat runsaskuituiset viljatuotteet, joita täydentävät eriväriset kasvikset. Näiden lisäksi vähärasvaisia maito- ja lihatuotteita sekä palkokasveja käyttämällä saadaan aikaan monipuolinen ja terveellinen kokonaisuus. Sokerin ja suolan käytössä noudatetaan kohtuullisuutta. Terveellisten välipala-ainesten tunnistamisessa auttaa Sydänmerkki.




(Kuvat: Maito ja Terveys ry, Kotimaiset Kasvikset ry, Leipätiedotus)